تلاش های تحقیقاتی متعددی برای ارزیابی امکان سنجی و کارایی منابع آلی برای افزایش رشد گیاه و بهره وری خاک انجام شده است. جلبک دریایی یکی از منابع بالقوه موجود در اطراف سواحل است که در جهان به طور مؤثرتری در ترویج رشد گیاهان استفاده شده است. عصاره جلبک دریایی حاوی عناصر کمیاب و هورمون های رشد گیاهی IAA و IBA محرک های رشد مانند اکسین، جیبرلین و سیتوکینین مورد نیاز گیاهان است.
همچنین گزارش شده است که عصاره جلبک دریایی غنی از ویتامین ها، اسیدهای آمینه، عناصر کمیاب (آهن، مس، کو، نیکل، روی و منگنز) است . عصاره جلبک دریایی دارای نیتروژن، فسفر و مقدار زیادی پتاس محلول در آب، سایر مواد معدنی و عناصر کمیاب است که به راحتی توسط گیاهان قابل جذب هستند. این جلبک ها همچنین باعث کاهش و کنترل بیماری ها می شوند.
امروزه از عصاره های جلبک دریایی با غلظت کم در ترکیب با کودهای تجاری استفاده می شود. در تحقیقی PS Jayasinghe و همکاران تأثیر کود مایع جلبک دریایی بر رشد گیاه فلفل دلمه ای سالانه را مورد بررسی قرار دادند. فلفل دلمه ای یکی از ضروری ترین محصولات است که معمولاً توسط کشاورزان در مناطق آب و هوایی خشک به دلیل بازده اقتصادی بالا و پتانسیل صادراتی کشت می شود.
در این تحقیق عصاره جلبک دریایی به تنهایی و همراه با میزان توصیه شده کود شیمیایی به گیاه فلفل دلمه اضافه شد نتایج نشان داد جلبک دریایی تأثیر معنی داری بر افزایش ارتفاع و وزن اندام هوایی و ریشه، تعداد برگ، تعداد جوانه، تعداد غلاف، طول غلاف و عملکرد دارد. همچنین می تواند باعث افزایش سرعت جوانه زنی و برداشت زود هنگام محصول شود.
این مطالعه تایید می کند که استفاده از عصاره جلبک دریایی یک تکنیک سازگار با محیط زیست برای افزایش نه تنها رشد و عملکرد، بلکه کیفیت تولید سالانه فلفل دلمه ای به عنوان کود آلی است.
Effect of seaweed liquid fertilizer on plant growth of Capsicum annum