در تحقیقی DZ Zelelew و همکاران تاثیر سطوح پتاسیم بر رشد و بهره وری سیب زمینی را مورد بررسی قرار دادند. سیب زمینی محصولی جامع و پرمحصول است، بنابراین برای رشد و نمو به انواع مواد مغذی نیاز دارد. نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) از مهم ترین عناصری هستند که برای بهره وری سیب زمینی ضروری هستند. در بسیاری از مناطق تولید سیب زمینی، کودهای نیتروژن و فسفر به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که پتاسیم معمولاً نادیده گرفته می شود و باعث کاهش جدی سطح پتاسیم در خاک می شود. تولیدکنندگان سیب زمینی در جاهای مختلف، کودها و کودهای شیمیایی را از منابع محدود تنها زمانی که در دسترس و مقرون به صرفه باشند استفاده می کنند. با این حال، دوز، زمان و روش استفاده در بین کشاورزان و در مناطق مختلف بسیار متفاوت است. پتاسیم یک ماده مغذی ضروری برای رشد محصولات زراعی از جمله سیب زمینی است. پتاسیم پس از نیتروژن به مقدار بیشتری نسبت به سایر مواد مغذی توسط گیاهان جذب می شود. نقش آن در فتوسنتز، افزایش فعالیت آنزیم به خوبی ثبت شده است . همچنین بهبود سنتز پروتئین، کربوهیدرات ها و چربی ها و در نتیجه بهره وری بیشتر محصول نقش دارد. پتاسیم یک ماده مغذی ضروری برای همه گیاهان است و تأثیر عمده ای بر رشد و عملکرد محصول دارد. علاوه بر این، در کمک به گیاهان برای سازگاری با تنشهای محیطی مانند خشکی، گرما، تحمل به بیماریها، آفات حشرات و خسارت سرمازدگی اهمیت ویژهای دارد همچنین در فعال سازی آنزیم های مهم برای استفاده از انرژی، سنتز نشاسته، متابولیسم نیتروژن و تنفس نقش دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف کودهای پتاسیمی تأثیر مثبت و معنیداری بر رشد و عملکرد و بهره وری سیبزمینی دارد.
Zelelew, Daniel Zeru, et al. “Effect of potassium levels on growth and productivity of potato varieties.” American Journal of Plant Sciences 7.12 (2016): 1629-1638